Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier
25 min.
Ingredience
- 2lžíceLikér Grand Marnier
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyPomeranče
- 1lžíceSolamyl
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů. Směs necháme při nízké teplotě asi 15minut vařit. Mícháme dokud se krém nezačně lepit na vařečku, pak odstavíme.
- 2Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, na sníh nalijeme krém a zlehka ale důkladně promícháme.
- 3Rozdělíme do pohárů a necháme 5-6hodin vychladit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.