Nejlepší pudinkáče
130 min.
Ingredience
- Na krém
- 600mililitrůMléko plnotučné
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 2baleníPudink vanilkový
 - 5lžicCukr moučkový
 
 - Na potření
- 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 0,5lžíceMléko polotučné
 
 - Na těsto
- 0,5mililitrMléko polotučné
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 200mililitrůOlej rostlinný
 - 5lžicCukr krupice
 - 1špetkaSůl
 - 0,25kusKypřicí prášek do pečiva
 - 42gramůDroždí
 - 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
54 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem.
 - 2V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.
 - 3Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.
 - 4Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.
 - 5Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.
 - 6Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.