Nejlepší sekaná
110 min.
Ingredience
- 1kilogramMaso mleté - mix
 - 4kusyRohlíky bílé
 - 1litrMléko polotučné
 - 4kusyVejce slepičí
 - 2kusyCibule
 - 8stroužkůČesnek
 - 3kusyBrambory
 - 1,5lžičkyPodravka
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžíceMajoránka
 - 3lžíceStrouhanka
 - 2lžíceHořčice plnotučná
 
- Na podlití
- 2lžíceOlej rostlinný
 - 500mililitrůVoda pitná
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.
 - 2Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.
 - 3Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.
 - 4Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.
 - 5Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.