Německý bramborový salát s kysanou smetanou

50 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké brambory dobře omyjeme a 20 minut vaříme ve slupce. Mezitím nadrobno nasekáme velkou oloupanou cibuli, umeleme pepř a nasekáme kopr a pažitku. Ještě horké brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nasekanou cibulí vložíme do mísy.
  • 2
    V malém rendlíku smícháme drůbeží vývar s octem a uvedeme do varu. Převařenou směsí pak zalijeme brambory a necháme marinovat asi 20 minut, až se tekutina téměř vsákne. Zbývající tekutinu slijeme, brambory osolíme, opepříme, opatrně promícháme s olivovým olejem a hořčicí a nakonec se zakysanou smetanou.
  • 3
    Salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme posypaný koprem a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.