Nevážená bábovka se šlehačkou
50 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 250mililitrůCukr krupice
 - 1lžičkaCitronová kůra
 - 500mililitrůMouka polohrubá
 - 1kusKypřicí prášek do pečiva
 - 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 3kusyVaječný bílek slepičí
 
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučkový
 - 0,5kusCukr vanilka
 
 - Na vymyzání
- 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžíceMouka pšeničná hrubá
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
 - 2Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 6. 2016
Nevážená bábovka se šlehačkou
Nevážené moučníky peču ráda na chalupě, jsou rychlé a jednoduché. Tato bábovka patří k těm klasickým, recept mám už léta od tchýně. Moc dobrá, část těsta lze i obarvit kakaem nebo přidat strouhanou čokoládu 🙂