Noky s pórkem a houbami
90 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 250gramůPórek
- 1špetkaŠalvěj čerstvá
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůSýr Parmezán
- 20gramůHouby sušené
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nejprve uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme na vál vysypaný moukou. Ochutíme solí, rozklepneme vejce, přidáme 150g mouky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, promícháme a vytvoříme noky. Každý z nich jemně zploštíme vidličkou.
- 2Mezitím necháme houby minimálně půl hodiny namáčet ve vlažné vodě.
- 3Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a na lžíci rozpáleného oleje 5-6min orestujeme.
- 4Houby nakrájíme na drobno, slaninu na kolečka a společně orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Po 2min přidáme pórek, zalijeme 300ml vody, ochutíme solí a cca 15min povaříme.
- 5Odstavíme a obsah hrnce krátce promixujeme do mírně krémové konzistence.
- 6Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou k povrchu, slijeme. Nasypeme do hrnce a se 3 lžícemi másla a několika lístky šalvěje krátce prohřejeme.
- 7Hotové noky podáváme teplé, s pórkovo-hříbkovou omáčkou, posypané strouhaným parmazánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.