Noky s pórkem a houbami

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nejprve uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme na vál vysypaný moukou. Ochutíme solí, rozklepneme vejce, přidáme 150g mouky, 2 lžíce strouhaného parmazánu, promícháme a vytvoříme noky. Každý z nich jemně zploštíme vidličkou.
  • 2
    Mezitím necháme houby minimálně půl hodiny namáčet ve vlažné vodě.
  • 3
    Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a na lžíci rozpáleného oleje 5-6min orestujeme.
  • 4
    Houby nakrájíme na drobno, slaninu na kolečka a společně orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje. Po 2min přidáme pórek, zalijeme 300ml vody, ochutíme solí a cca 15min povaříme.
  • 5
    Odstavíme a obsah hrnce krátce promixujeme do mírně krémové konzistence.
  • 6
    Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě, jakmile vyplavou k povrchu, slijeme. Nasypeme do hrnce a se 3 lžícemi másla a několika lístky šalvěje krátce prohřejeme.
  • 7
    Hotové noky podáváme teplé, s pórkovo-hříbkovou omáčkou, posypané strouhaným parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.