Noky z telecího masa
35 min.

Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVývar zeleninový
- 600gramůTelecí plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
911 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme, očistíme, rozkrájíme na menší kousky a dvakrát umeleme. Bude pak jemnější. Namleté maso osolíme, přimícháme vejce a žloutek a jemně nasekanou petrželovou nať. Vše řádně rozmícháme a necháme uležet 15 minut.
- 2Mezitím na oheň postavíme zeleninový vývar a jakmile se začne vařit, házíme do něj ze směsi vykrájené lžičku nočky. Necháme je vařit 15 minut.
- 3Jako příloha je vhodná dušená zelenina, brambory, bramborová kaše a saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.