Novoroční vepřové kapsy
55 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
 - 1kusKompot broskvový
 - 2lžíceKečup
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceOlej stolní
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
 - 100gramůŠunka dušená
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na vyšší řízky. Prořízneme do nich kapsy, maso jemně naklepeme a kapsy zevnitř vytřeme kečupem.
 - 2Do plátků šunky zabalíme na hranolky rozkrájené broskve, vložíme do připravených řízků a kapsy uzavřeme jehlami.
 - 3Vzniklé závitky obalíme v mouce, vložíme na rozehřátý olej a máslo, podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme do měkka.
 - 4Před koncem dušení maso posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme pod pokličkou jen roztavit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.