Nudle s chobotnicí a klobásou
40 min.
Ingredience
- 100gramůKlobása vepřová
 - 120gramůChobotnice
 - 150gramůVepřová kýta
 - 3gramyPepř bílý
 - 60mililitrůOmáčka sójová
 - 20mililitrůOmáčka ústřicová
 - 800gramůNudle široké
 - 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
 - 4stroužkyČesnek
 - 6kusůChilli paprička
 - 200gramůFazolové klíčky
 - 200gramůZelí čínské
 - 2kusyVejce slepičí
 - 100gramůCibulka jarní
 - 50gramůKoriandr čerstvý
 - 20mililitrůChilli omáčka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1193 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut namáčet, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
 - 2Na pánvi wok rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme pokrájený česnek, chilli papričky a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme kousky chobotnice, maso a smažíme 4 minuty, až chobotnice zesklovatí. Přihodíme plátky klobásy, fazolové klíčky a proužky čínského zelí, mícháme a opékáme, dokud zelenina nezačne měknout. Přendáme na talíř.
 - 3V míse smícháme pepř, sojovou, ústřicovou a chilli omáčku. Na pánev vlijeme zbylé 2 lžíce oleje, rozpálíme ho a opatrně vhodíme nudle a opékáme. Když lehce zhnědnou, odhrneme je ke krajům pánve a do vzniklého prosotru rozklepneme vejce. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou po celé ploše pánve. Nakonec opatrně promícháme s nudlemi, aby se vše propojilo. Servírujeme v miskách posypané čerstvým koriandrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.