Nudle s masovým vývarem a houbami
345 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí skelety
 - 1kilogramKosti vepřové
 - 10kusůCibulka jarní
 - 8kusůŠalotka
 - 1kusZázvor celý
 - 8stroužkůČesnek
 - 2kusyMrkev kořen
 - 150mililitrůOmáčka sójová
 - 80mililitrůVíno rýžové čínské
 - 100gramůShiitake houby
 - 500gramůNudle čínské vaječné
 - 100gramůBambusové výhonky konzervované
 - 1špetkaSůl
 - 1kusŘasa Nori
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1218 kcal
Bílkoviny
129 g
Tuky
36 g
Sacharidy
168 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kosti a kuřecí skelet vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme šalotku, zázvor, česnek, mrkev, řasy a přivedeme k varu. Potom vyjmeme řasu a vaříme asi 6 hodin, odkud se tekutina nesvaří na 1,5 litru. Vývar přecedíme, necháme zchladnout a uložíme přes noc do chladničky.
 - 2Houby shitake namočíme na 30 minut horké vody, slijeme a osušíme. Nožičky odkrojíme a vyhodíme. Do kastrolu nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a přidáme nudle. Povaříme asi 2 minuty, nudle scedíme a propláchneme pod studenou vodou.
 - 3Masový vývar nalijeme do většího kastrolu, přidáme sójovou omáčku, saké a přivedeme k varu.
 - 4Vývar nalijeme do misek, přidáme nudle a přelijeme dalším vývarem tak, aby byly nudle ponořené. Navrchu nudle ozdobíme houbami shitake, bambusovými výhonky a jarními cibulkami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.