Nudle s uzeným bůčkem a hráškem
65 min.

Ingredience
- 200gramůVepřový bok uzený
- 250gramůCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 350gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 120gramůSýr Čedar
- 1,5mililitryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- Na vaření těstovin
- 300gramůNudle široké
- 1,5litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
41 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené nudle scedíme, propláchneme, necháme okapat. Bůček vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, uvařené maso scedíme (vývar použijeme při vaření polévky), necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
- 2Cibuli pokrájíme nadrobno, hrášek scedíme a necháme okapat, syrový celer oloupeme a rozkrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 3V kastrolu na oleji s máslem zpěníme cibuli s celerem, přimícháme maso, směs osolíme, opepříme a dusíme. Po 10 minutách přimícháme nudle, hrášek, lehce zamícháme a necháme prohřát.
- 4Podáváme s ustrouhaným sýrem a petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.