Nudle Udon se zeleninou a hovězími kousky
70 min.
Ingredience
- 4kusyShiitake houby
- 300gramůHovězí maso zadní
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceZázvor celý
- 500gramůNudle Udon
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej olivový
- 6kusůCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 200gramůZelí čínské
- 100gramůBambusové výhonky
- 1litrVoda pitná
- Omáčka
- 60mililitrůJaponská sójová omáčka
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceOcet rýžový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 50gramůCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
16 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Houby shiitake vložíme do mísy, přelijeme horkou vodou a necháme 30 minut působit. Pak vodu slijeme a 2 lžíce vody odložíme stranou do hrnečku. Houby pokrájíme na kostičky. Do mísy vložíme na kostičky pokrájené hovězí maso, přidáme 2 prolisované stroužky česneku, polovinu nastrouhaného zázvoru a promícháme.
- 2V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní nudle Udon a za občasného míchání 5 minut vaříme. Pak nudle scedíme, necháme okapat, propláchneme studenou vodou a rozdělíme do čtyř misek.
- 3V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, zbytek zázvoru, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky pokrájenou červenou papriku, na proužky pokrájené čínské zelí, bambusové výhonky.
- 4V další misce smícháme sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, rýžový ocet, saké, mirin, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku, třtinový cukr a promícháme v marinádu.
- 5Na velké pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, pak přidáme kostičky hovězího masa a za stálého míchání necháme maso zatáhnout, pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme. Pak vše vyjmeme a odložíme stranou. Na pánvi nakonec orestujeme nudle Udon, přidáme maso se zeleninou a zalijeme marinádou. Vše povaříme asi tak 5 minut. Poté nudle rozdělíme do misek a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.