Nudlový salát s chřestem a bylinkami
45 min.
Ingredience
- 450gramůChřest zelený
- 450gramůCuketa
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMajoránka
- 1kusCitrony
- 250gramůSalát hlávkový
- 1,5litryVoda pitná
- Na nudle
- 1lžičkaSůl
- 250gramůTagliatelle
- 1,5litryVoda pitná
- Na zálivku
- 1špetkaSůl
- 80mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí osolené vody vložíme nudle a uvaříme je na skus. Uvařené nudle scedíme a necháme okapat.
- 2Chřest a cuketu očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželovou nať a majoránku nasekáme nadrobno. Salát opláchneme, rozebereme a necháme okapat. Citron oloupeme, sloupneme bílou slupku a díly rozpůlíme. Cuketu s chřestem vložíme do vroucí vody, zhruba 5 minut povaříme, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Na zálivku v misce promícháme citronovou šťávu a nastrouhanou kůru s cukrem, olejem, solí a pepřem.
- 4V míse opatrně promícháme těstoviny s uvařenou cuketou a chřestem, majoránkou, petrželovou natí a citronem. Směs přelijeme zálivkou.
- 5Těstovinový salát servírujeme na listech salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.