Nugátová roláda

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceVoda pitná
    • 3kusyVejce slepičí
    • 120gramůCukr krupice
    • 1špetkaSůl
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 45gramůSolamyl
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 250gramůNutella
    • 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na plech
    • 2lžíceTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme bílky se špetkou soli a 3 lžícemi vody. Během šlehání přisypeme oba cukry.
  • 2
    Nakonec vmícháme žloutky, hladkou mouku, Solamyl a prášek do pečiva.
  • 3
    Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme ještě potřeli tukem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jen 8- 10 minut.
  • 4
    Upečenou roládu ihned přetáhneme navlhčenou utěrkou a srolujeme.
  • 5
    Po vychladnutí rozbalíme, naplníme nutellou a znovu zarolujeme, Krájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
pá 3. 2. 2017
Uživatel uvařil tento recept
Roláda je dobrá, ale pro mne příliš sladká.