Obalené plody moře (tempura) se sojovou omáčkou
59 min.
Ingredience
- 4kusyHřebenatka
 - 0,25lžičkaOlej sezamový
 - 8kusůKrevety tygří - loupané
 - 8kusůOlihně
 - 150gramůAsijská obalovací směs Tempura
 - 200gramůFilé rybí
 - 3lžíceOlej rostlinný
 - 8lžicJaponská sójová omáčka
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
324 mg
Cukr
174 mg
Postup přípravy
- 1Krevety vyloupeme, očistíme a nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Kroužky z olidní zbavíme blány. Rybí filé pokrájíme na proužky.
 - 2Směs na obalování smícháme podle návodu s vodou. Těstíčko bude hrudkovité a v takovém těstíčku obalíme všechno maso.
 - 3Připravené maso smažíme po dvou kusech masa na jednu várku ve woku na oleji při vysoké teplotě (minimálně 190°C). Maso usmažíme na slabě zlatavou barvu. Usmažené maso odkládáme na ubrousky, abychom ho zbavili přebytečného oleje.
 - 4Maso podáváme horké s japonskou sojovou omáčkou, v které maso namáčíme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.