Obalované houby s koprovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůStrouhanka
- 30gramůSýr Čedar
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyRajčata
- 125gramůSýr smetanový 65%
- 100gramůJogurt bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Houby řádně očistíme, odkrojíme nohy. Troubu rozehřejeme na 190°C. V misce smícháme mletou papriku, strouhanku a nastrouhaný sýr.
- 2Ze žloutků uděláme sníh, houby v něm vyválíme a následně obalíme ve strouhance. Plech si vyskládáme papírem na pečení, položíme na něj houby, zapékáme při teplotě 190°C přibližně 15 minut.
- 3Rajčata zalijeme vařící vodou, oloupeme je, zbavíme semen. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 4Smetanový sýr řádně promícháme s jogurtem, koprem a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme kostičky z rajčat. Omáčkou zalijeme pečené houby a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.