Obložená masová mísa
100 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí maso vařené
 - 120gramůJehněčí maso
 - 150gramůFazolové lusky zelené
 - 120gramůHroznové víno
 - 12kusůŠalotka
 - 60gramůHrozinky
 - 2kusyPomeranče
 - 30gramůMáta
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 6kusůVejce slepičí
 - 60gramůMandle loupané
 - 250gramůHovězí roštěnka vys. peč.
 - 1kusSalát hlávkový
 - 120gramůŠunka dušená
 - 20kusůOlivy černé
 - 8kusůZavináče
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3062 kcal
Bílkoviny
173 g
Tuky
184 g
Sacharidy
200 g
Vláknina
27 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Listy salátu rozložíme na velkou oválnou mísu. Na tři místa na míse upravíme uvařené kuřecí maso. Zavináče, uvařená vejce, šunku, rostbíf a pečené hovězí a jehněčí upravíme na mísu mezi kuřecím masem v paprscích vycházejících ze středu.
 - 2Zbývající místa mezi paprsky vyplníme hráškem, kuličkami hroznového vína, olivami, šalotkami, mandlemi a rozinkami.
 - 3Z pomerančů ostrouháme kůru a posypeme jí celou mísu. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Obloženou mísu dotvoříme oranžovými plátky pomerančů a zelenými snítkami máty. Obloženou mísu podáváme s čerstvým křupavým pečivem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.