Obložené zelí
40 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
 - 250gramůŠunka dušená
 - 2kusyPárky jemné
 - 500gramůZelí kysané
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaKmín mletý
 - 1kusMasox
 - 1decilitrVoda pitná
 - 1hrstMouka pšeničná hladká
 - 5lžicOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
25 mg
Vápník
29 mg
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na větší plátky. Párky rozřízneme na 4 dílky, každý na obou koncích nařízneme do kříže, masox rozmícháme ve vodě a v hrnku necháme přejít varem.
 - 2Kysané zelí v hrnci převaříme, slijeme z něj vodu a dochutíme kmínem a solí.
 - 3Vepřové maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích plátky masa nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 4Ve velké pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka osmahneme plátky masa. Pak oheň zmírníme a pomalu pečeme. Když maso začne měknout, přidáme šunku a párky. Vše společně dopečeme do měkka.
 - 5Na talíře rozložíme teplé zelí, na ně pak položíme plátky opečeného masa, šunky a párek. Talíře uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
 - 6Do šťávy v pánvi přimícháme mouku a zahustíme ji. Pak přilijeme vývar z masoxu a necháme provařit.
 - 7K zelí a masu na talířích přiložíme houskové nebo bramborové knedlíky, přelijeme šťávou z pánve a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.