Okra na kari
45 min.

Ingredience
- 400gramůOkra - Ibišek jedlý
- 100gramůRajčata
- 100gramůPaprika zelená
- 10gramůKari koření
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůRýže dušená
- 50gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Okru na obou koncích seřízneme, zbytek nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakrájíme najemno, papriku bez jádřince na proužky, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, zaprášíme moukou, přidáme rajčata, okru, papriku, česnek, lžičku kari koření, sůl, pepř, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.