Okra se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůRajčata
- 500gramůOkra - Ibišek jedlý
- 60mililitrůOlej olivový
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rajčata ponoříme na třicet sekund do horké vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme je na kousky. Z okry uřízneme stonky.
- 2Na oleji osmahneme plátky cibule a drcený koriandr, až začnou chytat barvu. Pak přidáme celou okru, tři prolisované stroužky česneku a pokračujeme jednu minutu. Pomalu pak vmícháme rajčata a cukr a dusíme je dvacet minut, až okra změkne. Poté přimícháme kůru a šťávu, sůl, pepř, cukr a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.