Okurková polévka se zeleninou a brambory
40 min.

Ingredience
- 100gramůMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 400gramůBrambory
- 1,2litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 300gramůOkurka salátová
- 3lžíceHrášek mražený
- 5plátkůSalát hlávkový
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, okurky a brambory oloupeme a spolu s cibulí nakrájíme na plátky. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. V rendlíku na másle osmažíme mrkev s cibulí, přimícháme rajský protlak a minutu smažíme. Poté směs vmícháme do hovězího vývaru, přidáme brambory, sůl a vaříme zhruba 20 minut. Do polévky poté vložíme okurky, salát, hrášek a vaříme ještě 5 minut. Na závěr vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.