Olihně a chobotničky na chilli
20 min.

Ingredience
- 1,5decilitryOcet rýžový
- 0,5decilitrSherry brandy
- 2kusyChilli paprička
- 1lžičkaCukr krupice
- 12kusůChobotnice
- 12kusůOlihně
- 2kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 4lžíceChilli omáčka
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
568 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme v míse sherry, nasekané chilli papričky, ocet, 2 lžíce oleje, cukr a špetku soli. Chobotničky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Položíme je na bok, prořízneme krk, zobák bychom měli v hlavě ponechat. Pokud ho nenajdeme, uděláme řez u chapadel a hledáme znovu. Hlavy se zobákem vyhodíme a chapadla, která mohou zůstat vcelku, vložíme do směsi s octem. Do směsi přidáme i trubičky olihní a obalíme. Zakryjeme a dáme je chladit na 8 hodin do lednice.
- 2Ve woku rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku, česnek a zázvor. Odstavíme z plamene, přidáme chilli omáčku a dáme stranou.
- 3Chapadla a trubičky vyndáme z marinády a necháme okapat. Zúžený spodek z každé trubičky odkrojíme, aby byly po celé délce stejně široké. Poté je po délce rozřízneme a narovnáme. Do každého plátku vyřízneme mřížkový vzor.
- 4Olihně i chobotnice grilujeme 5 minut nad rozžhavenými uhlíky, obracíme. Jakmile jsou chapadla propečená, stočí se a olihně se samy zavinou.
- 5Propečené kousky dáme do pánve s chilli omáčkou, promícháme je a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.