Olihně křupavé
20 min.
Ingredience
- 4lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 450gramůOlihně
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 6lžicOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
66 mg
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části.
- 2V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily.
- 3Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
- 4Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.