Olihně s linguine

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.
  • 2
    Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.
  • 3
    Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.