Olihně s linguine
45 min.
Ingredience
- 500gramůOlihně
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 2lžíceOlej olivový
- 150gramůPórek
- 2lžičkyChilli paprička
- 5gramůPepř cayenský
- 125mililitrůVývar rybí
- 15gramůBazalka
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaMajoránka
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
9 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", po uvaření je přecedíme a uchováme v teple. Tělo olihní nakrájíme na proužky, chapadla rozřízneme ostrým nožem. Plátky ozdobíme zářezy ve tvaru čtverečků a chapadla rozdělíme na 4 díly.
- 2Osmažíme na oleji asi 2 minuty nakrájený pórek, přidáme k němu drcený česnek a ještě asi 1 minutu mícháme při nízké teplotě. Potom postupně vmícháme nasekané chilli papričky a cayenský pepř, drcená rajčata, rybí vývar, bylinky a sůl a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku 5 minut vaříme.
- 3Do omáčky vložíme olihně a vaříme je 5-10 minut doměkka. Špagety upravíme na talíře a zalijeme omáčkou s kousky olihní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.