Olivové pesto s parmazánem
20 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůOříšky piniové
- 2lžíceBazalka
- 60gramůSýr Parmezán
- 150mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
69 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
888 mg
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Petrželku a bazalku posekáme nadrobno. Česnek utřeme, piniové oříšky rozmixujeme, nebo je roztlučeme ve hmoždíři, Parmezán nastrouháme. Rozdrcené suroviny smícháme s olivovým olejem do hladka. Nakonec toto pesto ochutíme bílým pepřem. Hotové pesto servírujeme s teplými, vařenými těstovinami, v případě, že nám troch a pesta zbude, uchováváme ho v lednici v uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.