Olomoucké zapečánky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme.
  • 2
    Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.