Olomoucké zapečánky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4kusyCibule
- 500gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 6gramůPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme.
- 2Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.