Omáčka Béarnaise

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
952 mg
Cukr
184 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.
  • 2
    Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme 2 lžíce studené vody, nasekaný kerblík a estragon, žloutky a ve vodní lázni asi 80°C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo.
  • 3
    Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40°- 50°C. Hodí se ke všem masovým minutkám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.