Omáčka choron
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet vinný
 - 3lžíceVíno bílé
 - 1lžičkaPepř bílý
 - 2lžičkyŠalotka
 - 1lžičkaEstragon
 - 1lžičkaVoda pitná
 - 1lžičkaPyré rajčatové
 - 3kusyVaječný žloutek slepičí
 - 2decilitryMáslo čerstvé
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
47 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
177 mg
Cukr
174 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme ocet, pepř, nasekanou šalotku, víno, estragon, přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré a promícháme.
 - 2Do pěny šleháme při nízké teplotě lžičku vody a žloutky cca 2 minuty. Odstavíme a při stálém šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.