Omáčka ke studené rybě
25 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř bílý
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 1šálekVývar z hovězích kostí
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžičkaPetržel - nať
 - 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžíceSardelová pasta
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1401 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
136 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1V malém kastrole rozpustíme máslo (30g), přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně přiléváme vývar a vymícháme dohladka. Odstavíme z plotny.
 - 2V míse utřeme máslo se žloutky a postupně vmícháme vychladlou kaši. Omáčku ochutíme pepřem, citronovou šťávou, sardelovou pastou a nasekanou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.