Omáčka na salát
25 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 250gramůZakysaná smetana
 - 1kusVejce slepičí
 - 10gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 200gramůSalát hlávkový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
919 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.
 - 2Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.