Omáčka z portského vína s nivou
25 min.

Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVíno červené
- 1kusCibule červená
- 2lžíceHusí sádlo
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceDžem brusinkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
732 mg
Cukr
457 mg
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme husí sádlo, přidáme mouku a usmažíme hladkou jíšku. Poté přilijeme portské víno a pokračujeme ve šlehání, dokud omáčka nezhoustne.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou červenou cibuli. Cibuli vložíme do mixéru, přidáme hovězí vývar a rozmixujeme dohladka.
- 3Kastrol s omáčkou z portského vína sundáme ze sporáku a do omáčky postupně vmícháme vývar s rozmixovanou cibulí. Kastrol vrátíme na sporák a ještě asi 3 minuty povaříme. Nakonec do kastrolu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, brusinkový džem a za stálého míchání ještě asi 5 minut vaříme.
- 4Osolíme, opepříme, ozdobíme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.