Omáčka z vína a koření

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme víno, citronovu šťávu, pomerančovou šťávu, olej, přivedeme k varu a vyvaříme o polovinu. Odstavíme z ohně, přidáme mletý pepř, mletý hřebíček, koriandr, kmín, skořici, černý pepř, promícháme a necháme louhovat do vychladnutí.
  • 2
    Můžeme použít i celé koření, ale pak musíme omáčku rozmixovat. Omáčku používáme ke zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.