Omáčka z vína a koření
30 min.
Ingredience
- 100gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 400mililitrůVývar slepičí
- 3gramyPepř cayenský
- 3gramyHřebíček
- 3gramyKoriandr mletý
- 3gramyKmín mletý
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do hrnce, zalijeme vývarem, přilijeme víno, citronovu šťávu, pomerančovou šťávu, olej, přivedeme k varu a vyvaříme o polovinu. Odstavíme z ohně, přidáme mletý pepř, mletý hřebíček, koriandr, kmín, skořici, černý pepř, promícháme a necháme louhovat do vychladnutí.
- 2Můžeme použít i celé koření, ale pak musíme omáčku rozmixovat. Omáčku používáme ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.