Omeleta s hermelínem a brusinkami
30 min.

Ingredience
- 1lžíceSolamyl
- 125mililitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
- 290gramůKompot brusinkový
- 2kusySýr Hermelín (Camember, Encián)
- 125mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Cukr
670 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme mléko, uvedeme do varu a přilijeme solamyl rozmíchaný ve 125 ml vody. Necháme přejít varem. Do omáčky postupně vmícháme žloutky a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Na másle na teflonové pánvi z vaječného těsta postupně usmažíme 4 omelety a necháme je na teplém místě. Pánev při smažení přikryjeme poklicí.
- 3Hermelíny podélně rozkrojíme a na polovinu každé omelety položíme plátek sýru. Omelety přikryjeme druhou polovinou a upravíme na talíře. Podlijeme je brusinkovým kompotem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.