Omeleta s jitrnicí
35 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2dekagramySádlo škvařené
- 1kusJitrnice domácí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 10dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3dekagramySýr Eidam cihla 40%
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
788 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
- 2Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
- 3Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
- 4Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.