Omeleta s jitrnicí

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 1špetkaSůl
    • 2dekagramySádlo škvařené
    • 1kusJitrnice domácí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 10dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 3dekagramySýr Eidam cihla 40%
    • 50mililitrůOlej rostlinný
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
788 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
  • 2
    Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
  • 3
    Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
  • 4
    Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.