Omeleta s prejtem
25 min.

Ingredience
- 4kusyŽemle tuková
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 400gramůPrejt
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1062 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
52 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle dozlatova. Vejce rozšleháme v mléce. Prejt nakrájíme na kousky a přidáme spolu s kostičkami žemle k mléku s vejci. Směs dobře osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a majoránkou.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dokřupava na něm opečeme čtvrtinu slaniny nakrájené na kostičky. Přidáme čtvrtinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule a zpěníme ji. Přidáme čtvrtinu žemlové směsi a pečeme omeletu z jedné strany. Opatrně obrátíme a pečeme po druhé straně. Stejným způsobem připravíme zbylé omelety.
- 3Vhodnou přílohou je míchaný zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.