Omeleta s ricottou a parmezánem
20 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůSýr Ricotta
- 60gramůSýr Parmezán
- 10gramůPetržel - nať
- 30mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1058 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.
- 2Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.