Omeleta se špenátem
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4stroužkyČesnek
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
98 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z vajec, mléka, vody, oleje, mouky a prášku do pečiva ušleháme těstíčko. Dáme je na chvíli odstát.
- 2Očistíme a propereme špenát, natrháme na kousky.
- 3Do pánve dáme lžíci oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a špenát. Vše osmahneme.
- 4Na další pánvi upečeme omelety, poklademe na ně špenát a dáme hromádku strouhaného sýra.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.