Omelety s vařenou zeleninovou směsí
35 min.

Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na zeleninu
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
452 mg
Postup přípravy
- 1Zeleninovou směs vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Z másla s mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech mléko a alespoň 10 minut povaříme. Poté necháme vychladnout.
- 3Do vychladlé směsi zašleháme žloutky, muškátový květ, sůl, jemně nasekanou petrželovou nať a okapanou zeleninu. Směs vymícháme a přidáme do ní pevný sníh z bílků.
- 4Z těsta na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách omelety, které před podáváním sypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.