Omelety zeleninové

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.
  • 2
    Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3
    Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.
  • 4
    Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.