Omelety zeleninové
35 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 0,5lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech ji zalijeme mlékem a povaříme nahusto. Jíšku necháme částečně vychladnout.
- 2Do polovychladlé jíšky budeme postupně přidávat žloutky, muškátový květ, nasekanou petrželovou nať a na závěr dušenou, dobře okapanou zeleninu. Nakonec jemně vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 3Takto připravenou směs dáme péct buď do rozehřáté trouby nebo opečeme na pánvi. Vždy však po obou stranách.
- 4Omelety podáváme teplé a přehnuté v půli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.