Opečené brambory na kachním sádle
80 min.

Ingredience
- 1300gramůBrambory
- 200gramůKachní sádlo
- 15gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Vápník
98 mg
Postup přípravy
- 1Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C.
- 2Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější.
- 3Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy.
- 4Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem.
- 5Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.