Opečené tofu s pikantní arašídovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 6lžicMáslo arašídové
 - 1lžíceOmáčka Shoyu
 - 150mililitrůMléko kokosové
 - 25gramůArašídy
 - 450gramůSýr sójový - Tofu
 - 60gramůProtlak rajčatový
 - 200mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
81 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z tofu vymáčkneme mezi dvěma vrstvami savého kuchyňského papíru co nejvíce tekutiny.
 - 2Ve woku rozehřejeme olej na smažení a po částech v něm opékáme kostky tofu ze všech stran dozlatova. Každá dávka se opéká za stálého míchání zhruba 5 minut. Pak tofu vyjmeme a položíme na papírové ubrousky, aby se z něj odsál tuk.
 - 3Arašídovou pomazánku s kousky arašídů důkladně rozmícháme se sladkou chilli omáčkou, kokosovým mlékem, rajčatovým protlakem a nahrubo nakrájenými arašídy. Podle potřeby omáčku zředíme trochou vroucí vody.
 - 4Kousky tofu rozdělíme do misek, polijeme arašídovou omáčkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.