Opečený halibut
85 min.

Ingredience
- 0,5lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžíceOlej olivový
- 4plátkyHalibut atlantický
- 2lžičkyVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule červená
- 6kusůŠalotka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžičkyCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nasekáme šalotku s cibuli. Dáme do misky a zalijeme citronovou šťávou. Rozehřejeme v pánvi trochu oleje a šalotku s cibulí smažíme 4 minuty.
- 2Přidáme cukr, ocet a vaříme 2 minuty, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina zčásti nevypaří a omáčka nezhoustne.
- 3Do pánve nalijeme zbylý olej a osmahneme na něm rybí plátky. Poté je obrátíme a smažíme 5 minut. Plátky vyndáme, necháme okapat a udržujeme teplé.
- 4Do omáčky přimícháme solamyl s vodou a prohříváme za neustálého míchání, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Hotovou omáčku rozdělíme na talříe a rybí plátky přes ni položíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.