Ořechový dort s čokoládovou pěnou
85 min.
Ingredience
- Dort
- 4kusyVejce slepičí
 - 200gramůCukr moučkový
 - 30gramůTuk
 - 30gramůMouka polohrubá
 - 125mililitrůVoda pitná
 - 100gramůOřechy lískové
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 8gramůKypřicí prášek do pečiva
 
 - Krém
- 200mililitrůMléko polotučné
 - 40gramůMouka pšeničná hladká
 - 5kusůVaječný žloutek slepičí
 - 200gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůCukr moučkový
 
 - Pěna
- 5kusůVaječný bílek slepičí
 - 250gramůCukr krupice
 - 50gramůČokoláda hořká
 
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům v míse přisypeme cukr, vyšleháme, postupně přiléváme studenou vodu. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, mleté ořechy, přimícháme sníh z bílků. Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, vložíme do ní těsto a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35 - 40 minut. Dort necháme vychladnout.
 - 2Do rendlíku nalijeme mléko, přidáme žloutky, mouku, rozmícháme, přivedeme k varu a povaříme do zhoustnutí přibližně 2 minuty. Hustou hmotu necháme vychladnout, smícháme s máslem a cukrem, vzniklým krémeme pomažeme dortový korpus i po stranách.
 - 3Bílky s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny, naneseme na dort a posypeme strouhanou čokoládou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.