Ořechový dort s pistáciemi
170 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůCukr krupice
 - 4lžíceVoda pitná
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůCukr moučkový
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 12centilitrůGriotka
 
 - Oříškové placky
- 50gramůPistácie
 - 4kusyVaječný bílek slepičí
 - 60gramůCukr krupice
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 - Ozdoba
- 100gramůCukr moučkový
 - 50gramůPistácie
 
 - Piškotový korpus
- 4kusyVejce slepičí
 - 60gramůCukr krupice
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 150gramůMáslo čerstvé
 
 
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Pistácie nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme cukr, mouku a nasekané 2/3 nasekaných pistácií.
 - 2Plech vyložíme alobalem, nakreslíme na něj kruh podle dortové formy a kruh potřeme sněhovým těstem. Vložíme do trouby předehřáté na 130°C a pečeme 60 minut. Po upečení necháme placky vychladnout.
 - 3V další míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, pak přimícháme mouku, máslo a důkladně promícháme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní těsto. Troubu předehřejeme na 180°C a piškotové těsto pečeme 60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy.
 - 4V kastrůlku smícháme vodu s cukrem, přivedeme k varu a sundáme ze sporáku. Pak přimícháme višňovici a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny, přimícháme moučkový cukr, žloutky. Placku z oříškového těsta potřeme krémem, piškotovou placku napustíme roztokem z višňovice a přiklopíme krém. Horní plochu zvlhčíme zbytkem višňového roztoku a potřeme krémem, navrch přiložíme druhou oříškovou placku a dort celý pomažeme zbytkem krému a povrch bohatě posypeme moučkovým cukrem a nasekanými pistáciemi.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.