Ořechový koláč ze zázvorového těsta
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSirup cukerný
- 175gramůSirup Golden
- 60gramůCukr krupice
- 120gramůOřechy vlašské
- 100gramůOřechy lískové
- 3kusyVejce slepičí
- 60lžicCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1292 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
46 g
Sacharidy
214 g
Vláknina
4 g
Cukr
158 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s cukrem, zázvorem, vejcem a máslem. Vytvoříme hladké těsto, které uhladíme na dno a stěny formy o průměru 25 cm.
- 2Máslo rozpustíme v rendlíku a odstavíme. Metlou vmícháme do másla sirupy, vejce a cukr.
- 3Půlky ořechů a celé lískové ořechy urovnáme v kruzích do koláče. Opatrně zalijeme ořechy směsí a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.