Orientální masové šišky
60 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
 - 500gramůMaso mleté - mix
 - 1kusChilli paprička
 - 2lžičkyKari koření
 - 1kusCibule
 - 1kusVejce slepičí
 - 2stroužkyČesnek
 - 400gramůRýže loupaná
 - 2kusyRajčata
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1hrstKoriandr čerstvý
 - 1kusCitrony
 - 1lžičkaSůl
 - 1litrVoda pitná
 - 100mililitrůOlej stolní
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
40 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve na lžíci rozpáleného oleje krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme koření a restujeme ještě 1 minutu.
 - 2Poté smícháme cibuli v míse s mletým masem, nasekanou petrželkou, přidáme vejce, nasekanou chilli papričku a citronovou kůru nastrouhanou z poloviny citronu.
 - 3Vše důkladně promícháme a ze směsi vytváříme šišky o velikosti cca 10cm. Propíchneme je špejlí a necháme 10min vychladit v lednici.
 - 4Poté rozpálíme zbylý olej a šišky na něm ze všech stran dozlatova osmažíme.
 - 5Mezitím uvaříme rýži, promícháme s oloupanými, na kostičky nakrájenými rajčaty, koriandrovými lístky, olivovým olejem a 2 lžícemi citronové šťávy. Šišky rozdělíme na talíře a podáváme s připavenou rýží.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.