Orientální salát
18 min.
Ingredience
- 200gramůHrachové lusky
 - 100gramůFazolové klíčky
 - 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
 - 1lžíceOcet vinný
 - 1špetkaChilli paprička sušená
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceOlej sezamový
 - 1kusMrkev kořen
 - 1lžíceOmáčka sójová
 - 0,5kusOkurka salátová
 - 0,5lžičkaZázvor celý
 - 0,5lžičkaCukr krupice
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme lusky, necháme přejít varem a zchladíme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme fazolové klíčky, mrkev nakrájenou na tenké tyčinky a plátky okurky.
 - 2Z arašídového i sezamového oleje, octa, sójové omáčky, nastrouhaného zázvoru, cukru, drcené feferonky a soli umícháme hustou omáčku.
 - 3Nalijeme ji na salát, vše dobře promícháme. Upravíme na mísu a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.