Oříškový dort bez mouky
145 min.
Ingredience
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
 - 2lžícePšeničná mouka hrubá
 
 - Na náplň
- 250mililitrůSmetana na šlehání
 - 45gramůOřechy lískové
 - 25gramůCukr krupice
 - 1kusCukr vanilka
 - 2kusyZtužovač šlehačky
 
 - Na polevu
- 1baleníPoleva čokoládová
 
 - Na těsto
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Lískové oříšky na těsto upražíme v troubě(dbáme, aby se nespálily), mnutím ořechy zbavíme slupek a poté ořechy umeleme.
 - 2V míse šlehačem ušleháme žloutky s cukrem a umletými ořechy. Na závěr do směsi zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
 - 3Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě zhruba 50 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
 - 4V mezičase si připravíme náplň. Smetanu dobře šlehačem ušleháme spolu s cukrem, vanilkou a ztužovači. Do ušlehané smetany vmícháme drobně posekané ořechy.
 - 5Upečený dost necháme asi 5 minut zchladnout, poté vyjmeme z formy, přeložíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté dort podélně rozkrojíme na dvě placky. Spodní položíme na plochou mísu, placku potřeme připravenou náplní a přiklopíme druhou plackou. Celý povrch dortu potřeme polevou, kterou jsme připravili podle návodu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.