Osso bucco s citrusovou kůrou
130 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1kilogramRajčata
- 225mililitrůVíno bílé
- 225mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceCitronová kůra
- 250gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1,5kilogramyTelecí koleno
- 1,5špetkySůl
- 1lžícePomerančová kůra
- 1,5špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mikrotenový sáček naplníme moukou, solí a pepřem. Postupně do sáčku vkládáme plátky masa, protřepeme, vyjmeme a setřepeme z nich nadbytečnou mouku.
- 2Rajčata oloupeme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme nakrájená rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat.
- 3V hrnci zahřejeme lžíci oleje, vložíme maso a 10 minut z každé strany opékáme, dokud maso mírně nezhnědne. Opečené plátky odložíme na talíř.
- 4Podle potřeby přidáme do hrnce olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji doměkka. Vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a pečeme ji tak dlouho, dokud není měkká.
- 5Přidáme rajčata, víno, vývar a natrhané lístky bazalky, zamícháme, vložíme maso a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vše pod pokličkou zhruba 1 hodinu zvolna dusíme. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené a pokud není, dusíme dalších 10 minut.
- 6Hotové maso posypeme nadrobno pokrájeným česnekem a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou. Opět přiklopíme a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dochutíme a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.