Ostré hovězí maso
30 min.

Ingredience
- 350gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaBadyán
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5kusůCibulka jarní
- 150mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySolamyl
- 1lžíceSherry brandy
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
3 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
640 mg
Cukr
559 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky.
- 2Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
- 3Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody.
- 5Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 6Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.